Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

Pasta med krämig jordärtskocka och portabello

Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 augusti 2025
En krämig pasta gjord på färsk pappardelle och jordärtskocka, lök, grädde, portabello och salladslök smaksatt med vitlök, tryffel och persilja. Det är inte helt omöjligt att detta blir din personliga favorit.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 300 g jordärtskocka
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk crème av svamp med tryffel
  • 200 g portabellosvamp
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 20 g persilja
  • 1 msk olivolja
  • 500 g färsk pasta
  • 150 g vaxbönor
  • ca 60 g finbladig grönkål

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan, som också rymmer vaxbönorna.
  2. Steg 2

    Skala och skiva lök och jordärtskocka (skär större jordärtskockor i mindre bitar). Fräs dem i 1 msk olja i en kastrull.
  3. Steg 3

    Pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt grädden och 1 dl vattnet. Låt sjuda ca 10 minuter. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Rör ner svampcrèmen och smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Ansa och skär portabellon i skivor. Ansa och skiva salladslöken. Hacka persiljan.
  5. Steg 5

    Stek svampen i olivoljan i en stekpanna, pressa i 1 vitlöksklyfta och krydda med salt och peppar. Blanda ner salladslöken och persiljan i svampfräset.
  6. Steg 6

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med bönorna.
  7. Steg 7

    Blanda såsen med pastan och toppa med svampfräset och grönkål.