- Recept
- Alla samlingar
- Recept under 30 minuter
Pastasallad med gravad lax

Pastasallad med gravad lax
Av Buffé
Publicerat den 20 juni 2022
En pastasallad med smak av sommar och som passar både till vardags på buffén eller till picknicken. Blanda risoni med rökt eller gravad lax, gurka, äpple och bladspenat och toppa med en pepparrotskräm.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g risonipasta
- 2 msk olivolja
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk finriven färsk pepparrot
- 1 msk finrivet citronskal
- 3 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 gurka
- 1 äpple
- 200 g gravad lax
- 65 g färsk bladspenat
Gör så här
Steg 1
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av och blanda med olivoljan.Steg 2
Blanda crème fraiche, pepparrot, citronskal, salt och peppar.Steg 3
Hyvla gurkan med en osthyvel eller skalare. Kärna ur och skiva äpplet.Steg 4
Lägg risoni, gurka, äpple, lax och spenat på ett fat.Steg 5
Till servering: Klicka över såsen och toppa med dill. Toppa gärna med extra citronskal och svartpeppar.