Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Pastasallad med gravad lax, gurkskivor, äppelskivor, spenat, dill och klickar pepparrotscreme på fat och tallrik.

Pastasallad med gravad lax

Av Buffé
Publicerat den 20 juni 2022
En pastasallad med smak av sommar och som passar både till vardags på buffén eller till picknicken. Blanda risoni med rökt eller gravad lax, gurka, äpple och bladspenat och toppa med en pepparrotskräm.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 250 g risonipasta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gurka
  • 1 äpple
  • 200 g gravad lax
  • 65 g färsk bladspenat

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av och blanda med olivoljan.
  2. Steg 2

    Blanda crème fraiche, pepparrot, citronskal, salt och peppar.
  3. Steg 3

    Hyvla gurkan med en osthyvel eller skalare. Kärna ur och skiva äpplet.
  4. Steg 4

    Lägg risoni, gurka, äpple, lax och spenat på ett fat.
  5. Steg 5

    Till servering: Klicka över såsen och toppa med dill. Toppa gärna med extra citronskal och svartpeppar.