- Recept
- Grillsåser
Pepparsås

Pepparsås
Av ICA Köket
Publicerat den 03 februari 2020
En klassisk sås till oxfilé är pepparsås. Här rostas vitpepparn i ugnen innan den mortlas och blandas med grönpeppar och rosépeppar i kastrullen. Tillsammans med schalottenlök, rödvin, konjak och grädde kokar du snabbt ihop en enkel pepparsås som passar till både fest och vardag.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 msk hel vitpeppar
- 1 schalottenlök
- 1 tsk torkad grönpeppar
- 1 tsk rosépeppar
- 1 msk smör
- 2 msk konjak
- 1 dl rödvin
- 2 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk majsstärkelse
Gör så här
Steg 1
Lägg vitpepparen på en plåt och rosta den mitt i ugnen ca 10 minuter och krossa den sedan grovt i en mortel.Steg 2
Skala och hacka löken. Fräs den, grönpeppar, rosépeppar och hälften av vitpepparen i smöret på svag värme. Häll i konjaken och låt den koka upp. Blanda ner vin, fond och grädde. Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner i såsen och låt sjuda ca10 minuter. Smaka av med salt och resten av vitpepparen.