Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Två burkar med plommonmarmelad i glas, en stor och en liten, på en metallbricka mot en ljus bakgrund.

Plommonmarmelad

Av Buffé
Publicerat den 15 augusti 2022
Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostad frukostmacka, scones och till ostbrickan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid

Ingredienser

  • 1 1/2 kg plommon
  • 1 kg strösocker
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 40 g melatin (gul melatin, fruktpektinpulver)
  • konserveringsglas

Gör så här

  1. Steg 1

    Skölj plommonen. Kärna ur och skär i små bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt ½ dl vatten. Koka under lock ca 15 minuter.
  2. Steg 2

    Tillsätt 1 kg socker och citronjuice. Koka ytterligare 5–10 minuter under omrörning tills plommonen är mjuka och kokat sönder lite.
  3. Steg 3

    Ta från värmen. Blanda melatin och ½ dl socker och rör ner. Koka kraftigt 2 minuter. Skumma väl, gärna med hålslev.
  4. Steg 4

    Fyll marmeladen i rena och steriliserade burkar.