- Recept
- Alla samlingar
- Plockmatsrecept
Rabarberkaka i långpanna

Rabarberkaka i långpanna
Av ICA Köket
Publicerat den 13 juni 2023
Upplev en underbar smak av sommaren med vår saftiga rabarberkaka i långpanna - perfekt för både stora sällskap och speciella tillfällen. Den här enkla luftiga och sötsyrliga kakan som smaksätts med kardemumma bakar du med färska rabarber och serverar med lättvispad grädde eller vaniljglass.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
30Portioner
Ingredienser
- 7 dl rabarber (motsvarar ca 400 g)
- 200 g smör (+extra till att smöra långpannan med)
- 1 msk kardemummakärnor
- 5 ägg
- 5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 8 dl vetemjöl (motsvarar ca 480 g)
- 1 msk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 1/2 dl pärlsocker
- lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora skivor.Steg 3
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna (40x35 cm). Smörj sidorna på långpannan.Steg 4
Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.Steg 5
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.Steg 6
Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det, kardemumma, mjölk och smör i smeten.Steg 7
Häll smeten i långpannan. Strö över rabarber och pärlsocker.Steg 8
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter.Steg 9
Serveringsförslag: Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.