
Räkgryta med curry och grönsaker
Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 april 2025
Räkor och curry passar utmärkt ihop och de gör det gärna tillsammans i en gryta. För att få in lite grönsaker i rätten lägger du i en grönmix och lite majskorn. Och grytan passar perfekt att äta tillsammans med spaghetti!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1/2 msk olja
- 2 tsk curry
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 4 port pasta (gärna spaghetti)
- 1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 msk chilisås
- 2 dl mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 400 g frysta skalade räkor
Gör så här
Steg 1
Tina räkorna och grönmixen.Steg 2
Sätt på en kastrull med vatten till pastan som också rymmer grönmixen.Steg 3
Skala och hacka löken och stek den i oljan i en stekpanna. Krydda med curry. Häll av majsen och låt den steka med någon minut.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt grönmixen koka tillsammans med pastan den sista minuten på pastans koktid.Steg 5
Rör ner grädde, smulad buljongtärning och chilisås i stekpannan. Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner. Låt koka några minuter under omrörning.Steg 6
Tillsätt räkorna i grytan precis före servering och låt de bli varma (koka ej, då blir räkorna torra och sega). Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Servera räkgrytan med spaghetti och grönsaker.