- Recept
Rostade gulbetor med krispiga oststicks

Rostade gulbetor med krispiga oststicks
Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 augusti 2025
Det här kommer bli lika tjusigt på tallriken som det kommer smaka gott i munnen. Gulbetor får tillsammans med potatis tillagas i ugnen medan du gör oststicks av grillost. Servera den panerade osten och betorna med yoghurt och sallad.
Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g gulbetor
- 900 g potatis (gärna ratte)
- 1 msk olivolja
- 1 rödlök
- 1/2 dl solroskärnor
- 1 msk honung
- 400 g grillost eller halloumi
- 1 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl ströbröd (gärna panko)
- 1 msk olja
- 65 g mâchesallad
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala betorna och skär dem och potatisen i klyftor.Steg 3
Lägg potatisen på ena sidan av en ugnsplåt och betorna på den andra. Ringla oljan över både potatis och betor och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.Steg 4
Skala och skär löken i klyftor. Blanda löken med betorna på plåten. Strö över solroskärnorna och ringla över honungen. Rosta ytterligare 10 minuter i ugnen.Steg 5
Oststicks: Skär osten i stavar. Knäck och vispa upp ägget på en tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Doppa oststavarna först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet.Steg 6
Stek de panerade oststavarna krispiga i oljan i en stekpanna.Steg 7
Till servering: Servera oststavarna med rostade rotfrukter, sallad och yoghurt.