- Recept
- Grillsåser
Snabb aioli

Snabb aioli
Av ICA Köket
Publicerat den 06 augusti 2018
Piffa upp middagen med en snabb aioli som blir klar på nolltid. Istället för att vispa och hälla med exakt precision så tar du hjälp av en klassisk stavmixer. Tillsätt alla ingredienser och för ner din stavmixer i botten och för den sakta uppåt. Sedan är det klart!Tidsåtgång och portioner
15 minTotal tid
Ingredienser
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
- 1 ägg
- 2 dl rapsolja
Gör så här
Steg 1
Tänk på att alla ingredienser håller samma temperatur och att mixa dessa i en hög smal bunke (max 8 cm i diamter).Steg 2
Skala och riv vitlöken fint.Steg 3
Häll oljan i en hög och smal bunke och lägg i vitlök, senap, vinäger, salt och ägg.Steg 4
Sätt ner en mixerstav i botten av bunken. Starta mixerstaven och lyft sakta mot ytan.Steg 5
Smaka av med svartpeppar och ev. med salt och vinäger.