- Recept
Sparris- och lövbiffsrullad med gräddsås

Sparris- och lövbiffsrullad med gräddsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 juni 2025
En rätt med knaprig sparris och lövbiffsrullad med gräddsås, klassikt och gott. Rulladerna bryns i smör tills de får fin gyllenbrun yta. Därefter hälls grädden över och sakta bildas en krämig sås. Smaken fås av buljong, peppar och senap. Som tillbehör finns potatis, mangoldskott och sallad.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 kg sommarpotatis
- 250 g grön sparris
- ca 500 g lövbiff
- 1 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk senap
- 65 g mangoldskott
Gör så här
Steg 1
Borsta, skölj och koka potatisen.Steg 2
Ansa sparrisen och rulla lövbiff runt sparrisen, krydda med salt och peppar.Steg 3
Bryn rulladerna i smör i en stekpanna och sänk sedan värmen.Steg 4
Tillsätt grädde, vatten och buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.Steg 5
Red av såsen med majstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med salt, peppar och senap.Steg 6
Servera rulladerna i såsen med mangoldskott, potatis och sallad.