Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Sparris- och lövbiffsrullad med gräddsås

Sparris- och lövbiffsrullad med gräddsås

Sparris- och lövbiffsrullad med gräddsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 juni 2025
En rätt med knaprig sparris och lövbiffsrullad med gräddsås, klassikt och gott. Rulladerna bryns i smör tills de får fin gyllenbrun yta. Därefter hälls grädden över och sakta bildas en krämig sås. Smaken fås av buljong, peppar och senap. Som tillbehör finns potatis, mangoldskott och sallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 kg sommarpotatis
  • 250 g grön sparris
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk senap
  • 65 g mangoldskott

Gör så här

  1. Steg 1

    Borsta, skölj och koka potatisen.
  2. Steg 2

    Ansa sparrisen och rulla lövbiff runt sparrisen, krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Bryn rulladerna i smör i en stekpanna och sänk sedan värmen.
  4. Steg 4

    Tillsätt grädde, vatten och buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  5. Steg 5

    Red av såsen med majstärkelsen utrörd i lite vatten. Smaka av med salt, peppar och senap.
  6. Steg 6

    Servera rulladerna i såsen med mangoldskott, potatis och sallad.