
Svartvinbärssylt med kardemumma
Av Buffé
Publicerat den 16 juni 2025
Gör svartvinbärssylt med kardemumma och njut av den till sensommarens frukostar. Mortla kardemummakärnorna grovt för att ge sylten en härlig smak – sylten går att göra på både frysta och färska svarta vinbär. Servera gärna sylten till goda Havrescones.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 3 krm hela kardemummakärnor
- 250 g svarta vinbär (färska eller frysta)
- 2 dl strösocker
- Konserveringsglas
Gör så här
Steg 1
Mortla kardemumman grovt.Steg 2
Koka upp kardemumma, vinbär, socker och ½ dl vatten i en liten kastrull och låt sjuda 10 minuter, rör då och då. Mosa bären lite under kokningen.Steg 3
Häll upp i steriliserad glasburk med lock och låt svalna.