Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Svartvinbärssylt med kardemumma

Svartvinbärssylt med kardemumma i en skål, med en sked som vilar på kanten.

Svartvinbärssylt med kardemumma

Av Buffé
Publicerat den 16 juni 2025
Gör svartvinbärssylt med kardemumma och njut av den till sensommarens frukostar. Mortla kardemummakärnorna grovt för att ge sylten en härlig smak – sylten går att göra på både frysta och färska svarta vinbär. Servera gärna sylten till goda Havrescones.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 3 krm hela kardemummakärnor
  • 250 g svarta vinbär (färska eller frysta)
  • 2 dl strösocker
  • Konserveringsglas

Gör så här

  1. Steg 1

    Mortla kardemumman grovt.
  2. Steg 2

    Koka upp kardemumma, vinbär, socker och ½ dl vatten i en liten kastrull och låt sjuda 10 minuter, rör då och då. Mosa bären lite under kokningen.
  3. Steg 3

    Häll upp i steriliserad glasburk med lock och låt svalna.