- Recept
Tacopaj med tortillachips

Tacopaj med tortillachips
Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Denna rätt kommer att mätta både stora och små. En smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur. Servera med gurktärningar och njut!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g färsk pajdeg
- 1 gul lök
- 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
- 1 1/2 msk olja
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
- 1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
- 1 dl riven ost
- 2 dl lätt crème fraiche
- 50 g tortillachips
- 1/2 gurka
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Täck eventuellt kanterna med lite folie. Grädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.Steg 3
Skala och hacka löken. Stek färs och lök i oljan i en stekpanna. Låt majsen rinna av. Rör ner kryddmix, majs och tomatkross i stekpannan och låt koka ca 5 minuter. Häll upp i pajskalet.Steg 4
Blanda ost och crème fraiche och klicka på färsen.Steg 5
Lägg tortillachipsen på köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 6
Skär gurkan i tärningar.Steg 7
Servera pajen med gurkan.