
Tandooristekt lax med gurkyoghurt
Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 juli 2025
Här har du en perfekt middag för såväl vardag som helg och som passar hela familjen. En smakrik tandoorikryddad lax serveras tillsammans med fluffigt ris, mild gurkyoghurt och krispiga grönsaker i form av gurkstavar och tomater. Smaklig spis!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 1 gurka
- 2 dl matyoghurt
- 1 lime
- 4 portionsbitar laxfilé (à 140 g)
- 1 msk tandoorikrydda
- 1/2 tsk olja
- 3 tomater
Gör så här
Steg 1
Tina laxen om fryst används.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Gurkyoghurt: Skala och skär halva gurkan i tärningar och resten i stavar. Blanda gurktärningarna med matyoghurt. Smaka av med salt, peppar och pressad limejuiceSteg 4
Lax: Krydda laxen med tandoorikrydda och stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.Steg 5
Till servering: Skär tomaterna i skivor. Servera laxen med ris, gurkyoghurt, gurkstavar och tomater.