Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Tandooristekt lax med gurkyoghurt

Tandooristekt lax med gurkyoghurt

Tandooristekt lax med gurkyoghurt

Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 juli 2025
Här har du en perfekt middag för såväl vardag som helg och som passar hela familjen. En smakrik tandoorikryddad lax serveras tillsammans med fluffigt ris, mild gurkyoghurt och krispiga grönsaker i form av gurkstavar och tomater. Smaklig spis!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime
  • 4 portionsbitar laxfilé (à 140 g)
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1/2 tsk olja
  • 3 tomater

Gör så här

  • Steg 1

    Tina laxen om fryst används.
  • Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 3

    Gurkyoghurt: Skala och skär halva gurkan i tärningar och resten i stavar. Blanda gurktärningarna med matyoghurt. Smaka av med salt, peppar och pressad limejuice
  • Steg 4

    Lax: Krydda laxen med tandoorikrydda och stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Steg 5

    Till servering: Skär tomaterna i skivor. Servera laxen med ris, gurkyoghurt, gurkstavar och tomater.