Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
En skål med Tzatziki med olja och svartpeppar som dekoration. En vit tygservett ligger till höger om skålen, och en sked ligger på servetten.

Tzatziki

Av ICA Köket
Publicerat den 06 maj 1996
Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

40 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1/2 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 - 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad eller färsk oregano (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar från kvarnen

Gör så här

  1. Steg 1

    Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Lägg i en sil och blanda i salt. Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen.
  2. Steg 2

    Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkrasp, oregano och olivolja. Smaksätt med svartpeppar.