- Recept
- Alla samlingar
- Grillsåser
Tzatziki

Tzatziki
Av ICA Köket
Publicerat den 06 maj 1996
Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!Tidsåtgång och portioner
40 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1/2 gurka
- 1/2 tsk salt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 - 2 stora vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad eller färsk oregano (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)
- 1 msk olivolja
- svartpeppar från kvarnen
Gör så här
Steg 1
Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Lägg i en sil och blanda i salt. Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen.Steg 2
Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkrasp, oregano och olivolja. Smaksätt med svartpeppar.