
Vego poké bowl
Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 juni 2025
Denna fräscha rätt är både vacker att titta på, samt god att äta. Tärnade tillbehör som avokado, gurka, mango och sojabönor gifter sig utmärkt med smaker från sesamsåsen och det sötsyrliga sushiriset. Smaklig måltid, eller itadakimasu!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 msk sesamfrö
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1/2 msk japansk soja
- 250 g fryst mango
- 250 g sojabönor
- 1 gurka
- 2 avokador
- 4 port sushiris
- 1 msk strösocker
- 1 msk ättika (12%)
Gör så här
Steg 1
Tina mango och sojabönor.Steg 2
Sås och tillbehör: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna (både de som ska vara till sås och de som ska vara som tillbehör).Steg 3
Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Blanda socker, ättika och 1 krm salt i en skål så att det löser sig.Steg 5
Sås: Blanda majonnäs, soja och sesamfrö (obs, hälften av de du rostat).Steg 6
Tillbehör: Skär gurkan i tärningar. Dela, gröp ur, kärna ur och tärna avokadorna.Steg 7
Ris: Blanda riset med ättiksblandningen.Steg 8
Servera riset i skålar med alla tillbehör och såsen.