
Potatischips med cheddarkräm och jalapeño
Av ICA Köket
Publicerat den 07 februari 2022
Ta vanliga potatischips och på dem ringlar du ostkräm med cheddarost och jalapeños som en god variant på dipp. Toppa med rödlök och gräslök för extra smak.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 275 g saltade potatischips
- 1 rödlök
- ½ kruka gräslök
- 2 msk inlagda jalapeños
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 150 g riven cheddarost
Gör så här
Steg 1
Häll ut chipsen på en plåt eller ett fat. Skala och finhacka lök och gräslök.Steg 2
Cheddarkräm: Hacka jalapeños. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ner mjölet och rör till en slät redning. Tillsätt mjölk och jalapeños och koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.Steg 3
Dra av kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör tills den har smält.Steg 4
Ringla ostsåsen över chipsen och toppa med rödlök och gräslök.