Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Potatischips med cheddarkräm och jalapeño

Potatischips med cheddarkräm och jalapeño

Potatischips med cheddarkräm och jalapeño

Av ICA Köket
Publicerat den 07 februari 2022
Ta vanliga potatischips och på dem ringlar du ostkräm med cheddarost och jalapeños som en god variant på dipp. Toppa med rödlök och gräslök för extra smak.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 275 g saltade potatischips
  • 1 rödlök
  • ½ kruka gräslök
  • 2 msk inlagda jalapeños
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 150 g riven cheddarost

Gör så här

  • Steg 1

    Häll ut chipsen på en plåt eller ett fat. Skala och finhacka lök och gräslök.
  • Steg 2

    Cheddarkräm: Hacka jalapeños. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ner mjölet och rör till en slät redning. Tillsätt mjölk och jalapeños och koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  • Steg 3

    Dra av kastrullen från värmen, tillsätt osten och rör tills den har smält.
  • Steg 4

    Ringla ostsåsen över chipsen och toppa med rödlök och gräslök.