- Recept
Cheesecakestrut

Cheesecakestrut
Av Buffé
Publicerat den 17 februari 2025
Cheesecakestrut är en lika god som smidig efterrätt, där en cheesecakekräm serveras i en glasstrut! Här får du tips om tre goda smaksättningar: med salta jordnötter, daim- och choklad eller blåbär- och vanilj! Stoppa gärna ner en minimuffins eller små cookies i botten av struten för en extra överraskning.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 100 g vit bakchoklad
- 4 glasstrutar med hallonsmak
- 1 dl silverkulor (strössel)
- 150 g cream cheese (färskost)
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- spritspåse
- 1 hackad dubbeldaim (à 56 g)
- 2 msk kakao
- 1/2 dl jordnötssmör
- 1/2 dl hackade salta jordnötter
- 1 msk blåbärsmarmelad eller sylt
- 1/2 krm vaniljpulver
- Guldpulver
- minimaränger
- Strössel
- Sockervadd
Gör så här
Steg 1
Strutar: Smält chokladen och doppa eller pensla övre delen på strutarna. Rulla i silverkulor, ställ i glas och låt stelna. Tips: Lägg minimuffins eller små cookies i botten av strutarna innan cheesecakefyllningen.Steg 2
Cheesecakekräm: Vispa, med elvisp, färskost, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner valfri smaksättning. Låt krämen stå kallt innan servering.Steg 3
Lägg krämen i strutarna med en sked (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa i strutarna). Toppa med valfria tillbehör.