Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Cheesecakestrut

Cheesecakestrut

Av Buffé
Publicerat den 17 februari 2025
Cheesecakestrut är en lika god som smidig efterrätt, där en cheesecakekräm serveras i en glasstrut! Här får du tips om tre goda smaksättningar: med salta jordnötter, daim- och choklad eller blåbär- och vanilj! Stoppa gärna ner en minimuffins eller små cookies i botten av struten för en extra överraskning.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 100 g vit bakchoklad
  • 4 glasstrutar med hallonsmak
  • 1 dl silverkulor (strössel)
  • 150 g cream cheese (färskost)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • spritspåse
  • 1 hackad dubbeldaim (à 56 g)
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl hackade salta jordnötter
  • 1 msk blåbärsmarmelad eller sylt
  • 1/2 krm vaniljpulver
  • Guldpulver
  • minimaränger
  • Strössel
  • Sockervadd

Gör så här

  1. Steg 1

    Strutar: Smält chokladen och doppa eller pensla övre delen på strutarna. Rulla i silverkulor, ställ i glas och låt stelna. Tips: Lägg minimuffins eller små cookies i botten av strutarna innan cheesecakefyllningen.
  2. Steg 2

    Cheesecakekräm: Vispa, med elvisp, färskost, grädde och florsocker fluffigt. Rör ner valfri smaksättning. Låt krämen stå kallt innan servering.
  3. Steg 3

    Lägg krämen i strutarna med en sked (eller lägg krämen i en spritspåse och spritsa i strutarna). Toppa med valfria tillbehör.