
Glassborg
Av Buffé
Publicerat den 15 augusti 2018
Med hjälp av några paket glass och en dos kreativitet bygger du enkelt en egen glassborg – perfekt som efterrätt till barnkalaset! Här visar vi ett förslag på hur du kan göra, men låt fantasin flöda och testa dig fram med smaker och former. Toppa med godsaker som bär, godis, strössel och maränger.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
Ingredienser
- 2 stora marshmallows
- 4 våffelstrutar
- 3 rullrån
- 1 tub lakritssås eller chokladsås
- Strössel
- 13 förp gräddglass (à 500 ml)
- 1/2 sandwich delad på mitten
- 1 tub kolasås
- 125 g färska hallon
- 2 dl vispad grädde
- ca 15 färska körsbär
- minimaränger
Gör så här
Steg 1
Receptet är för en riktigt stor glassborg, låt fantasin flöda och testa dig fram med olika mängder av glass olika former och smaker.Steg 2
Ställ in en stor bricka i frysen minst 30 minuter innan du börjar.Steg 3
Tryck fast marshmallows på två sugrör. Doppa marshmallows, botten på strutarna och toppen på två av rullrånen i Hard Topping och sedan i strössel.Steg 4
Stansa ut tre rundlar från fyra av glasspaketen, ca 4–5 cm i diameter, med ett glas eller en rund kakform. Sätt tre rundlar på varandra tills du har fyra torn. Ställ in i frysen. Dela sandwichen längsmed glassen och lägg in i frysen.Steg 5
Ta ut brickan ur frysen. Strö strössel på sex av glasspaketen. Ställ två paket på brickan som fram- och baksida och ett paket på vardera kortsidan så att de bildar en rektangel. Tryck fast sandwichhalvorna som en port på framsidan. Ställ de två strösslade rullrånen längs vardera sidan och tryck fast den tredje över porten.Steg 6
Ställ tornen i hörnen av borgen. Ringla över Hard Topping och tyck fast strutarna upp och ned på toppen. Lägg de tre sista glasspaketen på varandra och ställ i mitten av borgen. Ringla över kolasås och tryck ner marshmallowpinnarna.Steg 7
Lägg hallon längs väggarna runt borgen. Spritsa grädde på toppen och tryck fast körsbär. Dekorera med minimaränger.