- Recept
Grillad rotselleri med majonnäs, jalapeño och parmesan

Grillad rotselleri med majonnäs, jalapeño och parmesan
Av ICA Köket
Publicerat den 25 mars 2024
Baka rotsellerin länge i grillen under lock så blir den mjuk och får en härlig sötma. Servera rotselleriskivorna med riven ost, vitlöksmajonnäs och färsk jalapeño. Den grillade rotsellerin passar fint att servera som grilltillbehör till både kött och kyckling.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 750 g rotselleri
- 5 msk matolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1½ dl majonäs
- 2 dl riven parmesan
- 3 färska jalapeños
Gör så här
Steg 1
Skala och dela rotsellerin i 2 klyftor eller halvor.Steg 2
Pensla rotsellerin runt om med olja, krydda med salt och peppar. Grilla på snittytorna tills de får en fin yta. Grilla därefter på indirekt värme, under lock, ca 1 1/2 timme eller tills rotsellerin är mjuk. Vänd selleriklyftorna då och då.Steg 3
Skala och riv vitlöksklyftan fint på ett rivjärn. Blanda vitlöken med majonnäsen. Lägg gärna vitlöksmajonnäsen i en engångsspritspåse.Steg 4
Riv parmesanosten fint på ett rivjärn.Steg 5
Skiva jalapeñon mycket fint.Steg 6
Skiva rotsellerin och lägg skivorna på ett serveringsfat. Spritsa eller klicka majonnäs på sellerin, strö över parmesan och jalapeño.