- Recept
- Alla samlingar
- Salladsrecept
Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing
Av Buffé
Publicerat den 20 maj 2019
Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 2 tsk torkad timjan
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk flytande honung
- 150 g skivad bacon
- 1 l färska jordgubbar
- 100 g ädelost
- 150 g salladsmix
- 1 dl hackade rostade pecannötter
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Bryn kycklingen runt om i oljan tills den får fin färg. Krydda med timjan, flingsalt och peppar och lägg i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Låt svalna och skär i skivor.Steg 3
Balsamicodressing: Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och krydda med flingsalt och peppar.Steg 4
Strimla baconet fint. Stek i en torr panna tills det blir knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.Steg 5
Skölj, ansa och kvarta jordgubbarna. Låt rinna av på hushållspapper. Smula ädelosten.Steg 6
Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg upp på ett stort fat. Toppa med kyckling, jordgubbar, bacon, ost och nötter. Ringla över resten av dressingen.