- Recept
- Alla samlingar
- Recept under 45 minuter
Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 27 november 2017
En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får doppa den i en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 0.5 dl ströbröd
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- 500 g blandfärs
- 0.5 rödlök
- 1 tsk olja
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0.5 tsk rosmarin
- 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
- 1 tsk majsstärkelse
- 0.5 ask färsk gräslök (à 20 g)
- 3 tomater
- 1 msk dijonsenap
Gör så här
Steg 1
Sätt på ugnen på 200°C.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Köttfärslimpa: Blanda 1/2 dl ströbröd, 1 dl mjölk, 1 ägg, 1 msk dijonsenap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt svälla några minuter.Steg 4
Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Dela färsen i två delar och forma till två smala limpor i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen tills limpornas innertemperatur är 72°C, ca 20 minuter.Steg 5
Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt grädde, 1 dl mjölk, rosmarin, smulad buljongtärning och vispa ner majsstärkelsen. Koka såsen under omrörning ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.Steg 6
Hacka gräslöken och dela tomaterna i bitar. Strö gräslöken över tomater och köttfärslimpa.Steg 7
Servera köttfärslimpan med sås, tomater och potatis.