
Kreolsk gryta
Av ICA Köket
Publicerat den 08 augusti 2018
Kreolsk gryta skapar en underbar kombination av fläskfilé, paprika och kabanoss där perfektion uppnås tillsammans med syltlök och cornichons. Receptet är lätt att göra till många och har blivit en populär vardagsfavorit. Vill du göra lite extra är grytan minst lika god dagen efter och passar även bra som lunchlåda. Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 500 g fläskfilé
- 2 msk smör
- 240 g kabanoss
- 2 röda paprikor
- 1 vitlöksklyfta
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 dl cornichons (små inlagda gurkor)
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- 1 dl syltlök
- 3 tsk majsstärkelse
- 1 kruka persilja
- ris eller kokt potatis
- sallad
Gör så här
Steg 1
Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.Steg 2
Skär korven i slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek korv och paprika i resten av smöret i grytan. Pressa i vitlöken och rör i grädden och buljongen.Steg 3
Skär gurkan i mindre bitar och dela oliverna. Tillsätt köttet, gurka, oliver och syltlök i grytan. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.Steg 4
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Till servering: Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera grytan med ris och en sallad.