
Mustig gulasch på högrev och potatis
Av ICA Köket
Publicerat den 12 november 2018
Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!Tidsåtgång och portioner
1 tim 30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g högrev
- 4 schalottenlökar
- 3 röda paprikor
- 1 röd peppar (chili)
- 2 tsk hela kumminfrön (eller 1 tsk spiskummin för 4 port)
- 2 msk olja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk paprikapulver
- 3 msk konc kalvfond
- 6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl yoghurt eller gräddfil
- färsk timjan
Gör så här
Steg 1
Skär köttet i ca 4 cm stora bitar.Steg 2
Skala löken och skär i grova bitar. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i bitar. Dela, ta bort kärnorna och finhacka chilin. Mortla kumminen.Steg 3
Bryn köttet i oljan i en stor gryta. När köttet fått fin färg lägg ner lök, pressad vitlök och chili och fräs tills löken är genomskinlig.Steg 4
Tillsätt hälften av paprikan och stek i ca 5 minuter utan omrörning. Tillsätt kummin, paprikapulver, kalvfond och 5 dl vatten. Låt sjuda under lock i ca 1 1/2 timme.Steg 5
Skala och skär potatisen i bitar, ca 3 cm stora. Tillsätt potatis, tomatpuré och resten av paprikan. Rör om och låt sjuda i ca 30 minuter.Steg 6
Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Till servering: Servera gärna med yoghurt eller gräddfil och lite färsk timjan.