Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Pannkakstårta

Pannkakstårta

Av Buffé
Publicerat den 01 mars 2024
Enkelt och gott är det att bjuda på pannkakstårta. Stekta pannkakor, vispad grädde och sylt varvas till en vacker tårta. Toppa din pannkakstårta med valfria bär och lite florsocker. Tårtan med pannkakor serveras gärna till fikat eller kanske som en enkel efterrätt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • ca 2 msk smör (till stekning)
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl sylt
  • 300 g färska bär
  • 2 kvistar citronmeliss
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Steg 1

    Pannkakor: Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner lite av mjölken i taget till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget.
  2. Steg 2

    Hetta upp en stekpanna med lite av smöret. Häll i ett tunt lager av smeten. När ytan stelnat vänd och stek på andra sidan någon minut. Lägg pannkakorna på varandra med en remsa av bakplåts- eller smörgåspapper mellan varje pannkaka, så att de lätt kan säras på. Låt dem bli kalla.
  3. Steg 3

    Fyllning: Vispa grädden tjock tillsammans med sockret.
  4. Steg 4

    Lägg en pannkaka på ett serveringsfat. Bred på grädde och sylt och sedan en pannkaka. Varva resten av pannkakorna på samma sätt, avsluta med grädde.
  5. Steg 5

    Toppa tårtan med bär, citronmeliss och strö över lite florsocker.