- Recept
- Alla samlingar
- Pizzarecept
Pizza med bacon, päron och ädelost

Pizza med bacon, päron och ädelost
Av Buffé
Publicerat den 18 november 2019
En enkel smördegspizza med bacon, päron och ädelost blir succé på glöggmingel eller middagsbjudning. Skär upp i snittar och servera som aptitretare före maten eller munsbitar till drinken.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 1 förp skivat bacon (à 125 g)
- 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
- 100 g färskost
- 100 g ädelost
- 1 fast päron
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.Steg 3
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut färskosten och smula över ädelosten. Skiva päronet tunt, gärna med en mandolin och fördela päronet över.Steg 4
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills den får lite färg.Steg 5
Strö över baconet och skär i bitar.