- Recept
- Pizzarecept
Pizza med grönkål, julskinka och äpple

Pizza med grönkål, julskinka och äpple
Av Buffé
Publicerat den 11 november 2019
Har du kvar rester av årets julskinka? Strimla dem och lägg på en pizza! Detta pizzarecept med grönkål, julskinka och äpple är ett perfekt sätt att ta vara på julbordsrester. Även senap och mozzarella får plats på den goda pizzan.
Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
3Portioner
Ingredienser
- 1 förp pizzadeg (à ca 400 g)
- 1½ dl crème fraiche
- 1 - 2 msk senap
- 100 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
- ca 2 dl strimlad julskinka
- 2 dl hackad grönkål
- 2 dl riven lagrad ost
- 1 äpple
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 250°C.Steg 2
Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på crème fraiche och senap. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på pizzan. Strö över skinka, grönkål och ost.Steg 3
Ställ in högt upp i ugnen 10–15 minuter tills pizzan fått färg.Steg 4
Dela, kärna ur och strimla äpplet och strö över.