- Recept
- Alla samlingar
- Recept under 60 minuter
Potatisbullar

Potatisbullar
Av ICA Köket
Publicerat den 29 maj 2023
Frasiga och goda potatisbullar som helst görs av mjölig potatis för bästa resultat. Använd potatispressen och pressa potatisen innan den blandas med mjöl och ägg. Stek potatisbullarna i smör i stekpannan och servera med rårörda lingon eller lingonsylt.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1,2 kg mjölig potatis
- 1½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 krm svartpeppar
- 4 msk smör
- rårörda lingon eller lingonsylt
Gör så här
Steg 1
Skala (dela gärna de största potatisarna på hälften) och koka potatisen sakta mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt potatisen ånga av i någon minut.Steg 2
Pressa potatisen i en bunke och blanda med mjöl, ägg, 1 1/2 tsk salt (för 4 port) och peppar.Steg 3
Forma 12 potatisbullar (för 4 port) och stek dem sakta, 5-6 minuter i smör i en stekpanna. Vänd potatisbullarna efter halva tiden.Steg 4
Till servering: Servera potatisbullarna med rårörda lingon eller lingonsylt.