Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Raw semla

Raw semla

Av Buffé
Publicerat den 18 februari 2019
Sugen på smaken av semla, men en variant som är både vegansk och raw? Prova detta recept på små raw semlor med cashewnötter, mandlar, dadlar, kokosolja och agavesirap.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

4 timTotal tid
8Portioner
3 timFörberedelsetid

Ingredienser

  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 2½ dl sötmandlar
  • ½ tsk mortlad kardemumma
  • 8 urkärnade dadlar
  • 2 - 3 tsk kokosolja
  • 4 msk agavesirap
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 burk kokosgrädde (à ca 400 ml)

Gör så här

8 steg

Bulle

  1. Steg 1

    Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar, flera steg kräver blötläggning och tid i kylen som kan göras samtidigt.
  2. Steg 2

    Blötlägg cashewnötter och 1 dl sötmandlar i kallt vatten 2-3 timmar.
  3. Steg 3

    Häll av och mixa med kardemumma, dadlar och kokosolja till en slät massa i en matberedare.
  4. Steg 4

    Rulla till 8 bollar och lägg på ett fat, platta till botten lite. Ställ i kylen minst 1 timme.

Mandelmassa

  1. Steg 1

    Blötlägg 1 dl sötmandlar i kallt vatten 2-3 timmar.
  2. Steg 2

    Mixa sötmandlarna med 3 msk agavesirap och 2 tsk vaniljpulver till en slät kräm. Späd ev med lite kallt vatten.

Till servering

  1. Steg 1

    Lägg burken med kokosgrädde i kylen minst 4 timmar. Öppna burken och ta ut det hårda överst i burken, vispa fluffigt med 2 tsk agave.
  2. Steg 2

    Skär ett litet lock från bollarna och fyll med mandelmassa och kokosgrädde. Toppa med hackad mandel.