Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Av Buffé
Publicerat den 17 februari 2025
Tanghulu är ett populärt godis i Kina där frukt, som jordgubbar, vindruvor och melon, träs på spett för att sedan doppas i varm sockerlag. När spetten sedan kyls ner i ett isbad får du ett karamelliserat snacks som är både vackert och gott. Perfekt till barnkalaset!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 100 g jordgubbar
  • 100 g vindruvor
  • 100 g äpple
  • 3 dl strösocker
  • 20 stycken träspett
  • 20 isbitar

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär frukten i bitar.
  2. Steg 2

    Koka upp vatten och socker. Låt sjuda tills det är 140°C, ca 10 minuter.
  3. Steg 3

    Trä upp frukten eller bären på spett.
  4. Steg 4

    Blanda isbitarna med vattnet.
  5. Steg 5

    Sänk värmen på sockerlagen och doppa spetten så att de täcks helt.
  6. Steg 6

    Doppa sedan spetten i isvattnet, så att frukten svalnar och sockerlagen stelnar. Låt spetten rinna av, ställ i t ex en vas medan du doppar resten av spetten.
  7. Steg 7

    TIPS: Ananas och melon går även de bra men det är lite svårare att få sockerlagen att fastna.