- Recept
- Alla samlingar
- Recept till barnkalas
Tanghulu - sockerdoppade fruktspett

Tanghulu - sockerdoppade fruktspett
Av Buffé
Publicerat den 17 februari 2025
Tanghulu är ett populärt godis i Kina där frukt, som jordgubbar, vindruvor och melon, träs på spett för att sedan doppas i varm sockerlag. När spetten sedan kyls ner i ett isbad får du ett karamelliserat snacks som är både vackert och gott. Perfekt till barnkalaset!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 100 g jordgubbar
- 100 g vindruvor
- 100 g äpple
- 3 dl strösocker
- 20 stycken träspett
- 20 isbitar
Gör så här
Steg 1
Skär frukten i bitar.Steg 2
Koka upp vatten och socker. Låt sjuda tills det är 140°C, ca 10 minuter.Steg 3
Trä upp frukten eller bären på spett.Steg 4
Blanda isbitarna med vattnet.Steg 5
Sänk värmen på sockerlagen och doppa spetten så att de täcks helt.Steg 6
Doppa sedan spetten i isvattnet, så att frukten svalnar och sockerlagen stelnar. Låt spetten rinna av, ställ i t ex en vas medan du doppar resten av spetten.Steg 7
TIPS: Ananas och melon går även de bra men det är lite svårare att få sockerlagen att fastna.