- Recept
- Pannkaks- och våffelrecept
Ugnspannkaka

Ugnspannkaka
Av ICA Köket
Publicerat den 07 september 2016
Dålig stämning redan i hallen? Stryk avancerade middagsplaner. Behåll lugnet, sätt på ugnen. Knäck, vispa, häll. Djupandas medan ugnspannkakan, din sanna vän i nöden, gör jobbet i ugnen. Inte totalkaos? Gå loss och piffa pannkisen – vi ger dig våra bästa tips.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk salt
- 8 dl mjölk (3 %)
- 4 ägg
- smör (till formen)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Blanda mjölet med socker och salt i en bunke.Steg 3
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen.Steg 4
Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet (om tiden finns låt smeten svälla ca 10 minuter).Steg 5
Häll smeten i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm (för 4 port).Steg 6
Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter, lägg ev. på en bit folie mot slutet om ytan får för mycket färg. Låt vila i 5 minuter innan servering. Se här hur du kan piffa din ugnspannkaka .