Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Vegonuggets med sojamajonnäs

Vegonuggets med sojamajonnäs

Vegonuggets med sojamajonnäs

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Här kommer ett perfekt sätt att servera ovo- vegetariskt till de skeptiska i familjen: vegonuggets! Dessa nuggets är så goda och ingen kommer kunna gissa att de bara innehåller vegetariska ingredienser. Ät ihop med ris och en härligt syrlig rättikasallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 150 g rättika
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 3 förp färska vegonuggets (à 200 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Blanda majonnäsen med sojan.
  3. Steg 3

    Skala, skiva och strimla rättikan så tunt som möjligt. Pressa över limesaft och hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Skär gräslöken och blanda med rättikan.
  4. Steg 4

    Stek nuggetsen i resten av oljan i en stekpanna.
  5. Steg 5

    Servera nuggetsen med ris, majonnäs och rättikssallad.