- Recept
Vegonuggets med sojamajonnäs

Vegonuggets med sojamajonnäs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Här kommer ett perfekt sätt att servera ovo- vegetariskt till de skeptiska i familjen: vegonuggets! Dessa nuggets är så goda och ingen kommer kunna gissa att de bara innehåller vegetariska ingredienser. Ät ihop med ris och en härligt syrlig rättikasallad.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 150 g rättika
- 1 lime
- 1 msk olja
- 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 3 förp färska vegonuggets (à 200 g)
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Blanda majonnäsen med sojan.Steg 3
Skala, skiva och strimla rättikan så tunt som möjligt. Pressa över limesaft och hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Skär gräslöken och blanda med rättikan.Steg 4
Stek nuggetsen i resten av oljan i en stekpanna.Steg 5
Servera nuggetsen med ris, majonnäs och rättikssallad.