- Recept
- Alla samlingar
- Pizzarecept
Vit pinsa med crème fraiche, folkeost och valnötter

Vit pinsa med crème fraiche, folkeost och valnötter
Av ICA Köket
Publicerat den 19 augusti 2024
Sväng ihop en pinsa med crème fraiche, grönkål, valnötter och riven ost. Ett enkelt och väldigt gott recept på vit pinsa. Passar lika bra som förrätt och plock som till middag.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 dl valnötter
- ½ rödlök
- 2 stora grönkålsblad
- 1 dl créme fraiche
- 2 förp pinsa (à 230 g)
- 2 dl riven Folkeost
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 250°C.Steg 2
Hacka valnötterna grovt. Skala och skiva rödlöken fint.Steg 3
Skölj och ta bort rotstocken i mitten av grönkålen. Strimla bladen fint.Steg 4
Fördela crème fraiche över pinsabottnarna. Lägg därefter på grönkål, strö över riven ost och lägg på valnötter och lök.Steg 5
Lägg pinsabottnarna på plåtar. Sätt in plåtarna mitt i ugnen i omgångar, 8-10 minuter, eller tills osten smält och bröden fått fin färg.