Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Aloo gobi

Aloo gobi

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
Ikväll står det indiskt på menyn! Aloo gobi är en vegetarisk gryta och betyder ordagrant potatis och blomkål. Även kikärtor, smaksättare i form av bland annat ingefära, curry och kardemumma adderas för att till slut resultera i en härligt färgglad gryta som kanske är en ny favorit på middagsbordet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm kardemumma
  • 1 msk curry
  • 600 g fryst eller färsk blomkål
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lime
  • 1/2 ask plommontomat (à 500 g)
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina blomkålen (om fryst används) eller skär blomkålen i buketter.
  2. Steg 2

    Skala och skär potatisen i ca 2 1/2 cm stora bitar.
  3. Steg 3

    Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Steg 4

    Skala och hacka löken. Riv ingefäran.
  5. Steg 5

    Fräs löken i oljan någon minut i en gryta. Pressa i vitlöken i grytan och rör ner ingefäran, kardemumman och curryn.
  6. Steg 6

    Lägg i potatis och blomkål och fräs ytterligare några minuter. Rör ner kokosmjölk, 4 dl vatten, kikärter och tomatpuré. Koka upp och låt koka ca 10 minuter under lock.
  7. Steg 7

    Smaka av grytan med juice från limen, salt och peppar.
  8. Steg 8

    Skär tomaterna i bitar och rör i grytan.
  9. Steg 9

    Till servering: Hacka myntan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  10. Steg 10

    Servera grytan med myntayoghurt.