- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Bacongratinerad kyckling
Bacongratinerad kyckling
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 oktober 2024
Kycklingen bryns och får sedan gratineras i ugnen med sås och bacon. Den gräddiga såsen smaksatt med chilisås, curry och paprikapulver är kanongod och gör att kycklingen behålls saftig. Baconet ger god sälta. Servera med ris och morötter.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600 g kycklingfiléer
- 1 tsk olja
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- 140 g tärnat bacon
- 2½ dl matlagningsgrädde
- 1 dl chilisås
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 4 port ris
- 500 g morötter klass 1
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen om fryst används.Steg 2
Sätt ugnen på 225°C.Steg 3
Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna i omgångar, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform.Steg 4
Stek baconet och lägg upp på en tallrik.Steg 5
Rör ihop grädde och chilisås i stekpannan och låt det bli lite varmt, smaka av med curry, paprikapulver, salt och peppar.Steg 6
Häll såsen över kycklingen. Toppa med baconet.Steg 7
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.Steg 8
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 9
Skala morötterna och skär dem i stavar eller riv dem.Steg 10
Servera kycklingen med ris och morötter.