- Recept
Dubaichoklad

Dubaichoklad
Av ICA Köket
Publicerat den 24 februari 2025
Dubaichoklad, denna smakrika sötsak kombinerar silkeslen choklad, krispig kadayifdeg, pistagekräm och tahini. Med en perfekt balans mellan sötma och nötiga toner blir denna goda chokladkaka en njutning för smaklökarna. Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
1Portioner
Ingredienser
- 150 g mörk choklad ca 55% (välj procenthalt efter tycke och smak)
- 70 g kadayifdeg
- 2 msk smör
- 60 g pistagekräm
- 1 msk tahini (med salt)
- flingsalt
- hela pistagenötskärnor
Gör så här
Steg 1
Klä en brödform ca 11 x 25 cm lång med bakplåtspapper. Smält hälften av chokladen i mikrovågsugn på låg effekt eller över vattenbad (sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).Steg 2
Häll i den smälta chokladen i formen till ett jämt lager, banka formen lite lätt i bordet så att luftbubblor försvinner. Ställ in i frys eller kyl tills det stelnat.Steg 3
Strimla kadayifdegen i ca 1 cm bitar. Stek strimlorna under omrörning på medelvärme i smör. Strimlorna (trådarna) ska bli gyllenbruna och krispiga då är de klara. Låt svalna.Steg 4
Blanda de stekta trådarna med pistagekräm och tahini.Steg 5
Lägg blandningen ovanpå den stelnade chokladen i ett jämnt lager. Lämna en liten kant runt ytterkanten av chokladen.Steg 6
Smält resten av choklad och häll över pistageblandningen i ett jämt lager. Toppa med lite flingsalt och ev hela eller grovhackade pistagenötter. Kyl tills chokladen har stelnat.