Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Tre bitar Dubaichoklad med pistagenötter på marmoryta, pistagenötter utspridda runtomkring.

Dubaichoklad

Av ICA Köket
Publicerat den 24 februari 2025
Dubaichoklad, denna smakrika sötsak kombinerar silkeslen choklad, krispig kadayifdeg, pistagekräm och tahini. Med en perfekt balans mellan sötma och nötiga toner blir denna goda chokladkaka en njutning för smaklökarna.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
1Portioner

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad ca 55% (välj procenthalt efter tycke och smak)
  • 70 g kadayifdeg
  • 2 msk smör
  • 60 g pistagekräm
  • 1 msk tahini (med salt)
  • flingsalt
  • hela pistagenötskärnor

Gör så här

  1. Steg 1

    Klä en brödform ca 11 x 25 cm lång med bakplåtspapper. Smält hälften av chokladen i mikrovågsugn på låg effekt eller över vattenbad (sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  2. Steg 2

    Häll i den smälta chokladen i formen till ett jämt lager, banka formen lite lätt i bordet så att luftbubblor försvinner. Ställ in i frys eller kyl tills det stelnat.
  3. Steg 3

    Strimla kadayifdegen i ca 1 cm bitar. Stek strimlorna under omrörning på medelvärme i smör. Strimlorna (trådarna) ska bli gyllenbruna och krispiga då är de klara. Låt svalna.
  4. Steg 4

    Blanda de stekta trådarna med pistagekräm och tahini.
  5. Steg 5

    Lägg blandningen ovanpå den stelnade chokladen i ett jämnt lager. Lämna en liten kant runt ytterkanten av chokladen.
  6. Steg 6

    Smält resten av choklad och häll över pistageblandningen i ett jämt lager. Toppa med lite flingsalt och ev hela eller grovhackade pistagenötter. Kyl tills chokladen har stelnat.