Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
  • Recept
  • Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Fläskfärsbullar i krämig tandoori

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
Fläskfärsbullar blir ofta väldigt saftiga och härliga. Här låter du dem flörta med Indien lite och äter dem tillsammans med en krämig tandoorisås som du sjuder bullarna i. Ät sedan alltihop tillsammans med nykokt ris och broccoli som du steker tillsammans med sesamfrön. Servera med syrliga limeklyftor.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller nudlar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g fläskfärs
  • 1 lime
  • 1/2 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 250 g broccoli
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Steg 2

    Blanda ägg och ströbröd och låt det svälla några minuter. Blanda ströbrödsblandningen med färs och 1/2 tsk salt. Riv det yttersta skalet från limen och vänd ner.
  3. Steg 3

    Forma färsen till bullar och bryn dem i oljan i en stekpanna.
  4. Steg 4

    Häll kokosmjölk, 1 dl vatten och tandoorikrydda i en kastrull och koka upp. Lyft ner bullarna i kastrullen och låt sjuda ca 5 minuter.
  5. Steg 5

    Skär limen i klyftor och smaka av såsen med några droppar limesaft. Servera resten av klyftorna till maten.
  6. Steg 6

    Skär broccolin i klyftor och stek dem i olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra. Häll i sesamfröna när broccolin är mjuk och stek någon minut ytterligare.
  7. Steg 7

    Servera bullarna i såsen med ris, broccoli och limeklyftor.