- Recept
Krämig pasta med svampragu
Krämig pasta med svampragu
Av Buffé
Publicerat den 10 oktober 2024
Hylla svampen och laga en krämig svamppasta! En mustig och lyxig svampragu smaksatt med timjan och vitlök blandas med nykokt pasta och serveras med riven ost.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 500 g blandad svamp
- 2 st schalottenlökar
- 2 st vitlökslyftor
- 2 msk smör
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 msk hackad färsk timjan
- 3 dl vispgrädde
- 600 g pasta
- salt
- peppar
- 2 dl riven parmesan
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i mindre bitar.Steg 2
Fräs lök, vitlök och svamp i smöret tills det får lite färg. Tillsätt tomatpuré och timjan, låt fräsa ytterligare någon minut. Häll på grädden och låt koka ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.Steg 3
Koka pastan nästan klar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet (för 6 port).Steg 4
Tillsätt pastan och ca 2 dl pastavatten i svampsåsen och låt koka någon minut. Toppa med osten.