- Recept
Lax med spenat, grädde och parmesanost
Lax med spenat, grädde och parmesanost
Av ICA Köket
Publicerat den 30 mars 2015
Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 2 förp babyspenat (à 65 g)
- 250 g körsbärstomat
- 3 dl matlagningsgrädde (13%)
- 1 fiskbuljongtärning
- 600 g lax
- 3 dl finriven parmesan
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Lägg spenaten i botten av en smord ugnsform ca 20x30 cm. Lägg tomaterna på spenaten.Steg 4
Koka upp grädden, med smulad buljongtärning, under vispning och häll därefter grädden över spenaten och tomaterna. Placera laxen ovanpå. Salta och peppra på laxen.Steg 5
Riv parmesanosten och strö den ovanpå.Steg 6
Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga i ca 25 minuter, eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C.Steg 7
Servera laxen med kokt potatis.