Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 50,00 kr
Spagetti med linsbolognese, sallad i en skål bredvid och ett glas citronvatten

Spaghetti med linsbolognese

Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 februari 2017
Spaghetti med linsbolognese är en klassisk vardagsrätt i klimatsmart tappning. I denna smakrika vegobolognese är nötköttet utbytt mot proteinrika röda linser, både för hälsans och hållbarhetens skull. Tillsammans med vitlök, örter, tomat och rotfrukter blir linserna en minst lika mustig partner till spaghettin som köttfärsen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 st lagerblad
  • 2 förp hela skalade burktomater (à 390 g)
  • 1½ dl torra röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kruka basilika
  • 6 port spaghetti (gärna fullkorn)

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Hacka lök och vitlök, riv morötterna och sellerin grovt.
  2. Steg 2

    Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt tomater (krossa dem lätt), linser, buljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Strimla basilikan och rör ner innan servering.
  4. Steg 4

    Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Steg 5

    Servera spaghettin med linsbolognese och sallad.