- Recept
- ICAs Matkasse-recept
Enchiladas
Enchiladas
Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 januari 2014
Enchiladas är en texmexrätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med köttfärsen, häll på tomatsås och strö över ost som gratineras i ugnen. Smarrigt med en fräsch sallad till, och en klick gräddfil förstås.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 msk olja
- 500 g passerade tomater
- 1 förp kryddmix enchilada (à 28 g)
- ca 500 g nötfärs eller blandfärs
- 150 g riven ost
- 8 st mellanstora majstortillabröd
- ½ isbergssallad
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 1½ dl gräddfil
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med hälften av oljan.Steg 2
Blanda tomaterna med kryddmixen.Steg 3
Stek färsen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hälften av både tomatsåsen och osten i färsen. Låt koka upp.Steg 4
Fördela köttfärsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg.Steg 5
Strimla salladen och låt majsen rinna av.Steg 6
Servera enchiladas med sallad, majs och gräddfil.