Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
En kladdkaka med en tårtbit utskuret. Den utskurna biten kladdkaka ligger på ett fat bredvid. Kakan och tårtbiten är toppad med färska hallon.

Glutenfri saltlakritskladdkaka

Av ICA Köket
Publicerat den 12 maj 2025
Kladdkaka med smakrik lakritsganache på toppen.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
12Portioner

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 200 g mörk choklad (gärna bakchoklad 55 %)
  • 12 turkisk peppar (salmiakpepparkarameller )
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • 1 förp färska hallon (à 125 g)

Gör så här

  • Steg 1

    Värm ugnen till 200°C.
  • Steg 2

    Kaka: Smält smöret.
  • Steg 3

    Vispa ägg och strösocker till en fluffig smet. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser i smeten.
  • Steg 4

    Smöra en form med löstagbar botten, 24 cm diameter (för 12 bitar), häll i smeten och jämna ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara lite fast i ytterkant men gärna lite lös i mitten.
  • Steg 5

    Låt kakan svalna innan kanten på formen tas bort.
  • Steg 6

    Lakritsganache: Hacka chokladen och mortla karamellerna. Koka upp grädden och rör ner karamellkrosset och låt det smälta i grädden. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen och låt den smälta. Rör sist ner smöret. Låt svalna några minuter och bred därefter krämen över kakan.
  • Steg 7

    Låt kakan stelna i kylen minst 1 timme.
  • Steg 8

    Garnering: Garnera kakan med hallon och krossade karameller vid servering.