
Kikärtsgryta med ris
Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 juni 2022
Det är ingen konst att laga denna läckra vegetariska kikärtsgryta. Gräddig och matig med god smak av curry och kokosmjölk. En gryta som lätt blir blir en ny favorit för både små och stora gäster.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris (eller annat gryn)
- 1 förp kikärtor (à 380 g)
- 1 gul lök
- 200 g snackmorötter
- 1 msk olja
- 1 msk curry
- 1 tsk spiskummin
- 2 vitlöksklyftor
- 400 ml kokosmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 msk majsstärkelse
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 3
Skala och skär löken i grova bitar. Skiva morötterna.Steg 4
Fräs lök och morötter i oljan i en gryta eller kastrull tillsammans med curry, spiskummin och pressad vitlök.Steg 5
Rör ner kikärtor, kokosmjölk, 1 dl vatten och smulad buljongtärning och låt koka upp. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Koka upp och sjud i 5 minuter.Steg 6
Skär tomaterna i bitar. Rör ner dem i grytan eller servera dem vid sidan av. Smaka av grytan med salt och peppar.Steg 7
Servera grytan med ris och tomater.