Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Chicken teriyaki med gurka

Chicken teriyaki med gurka

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
En klassiker i det japanska köket är chicken teriyaki! I denna variant äter du de glänsande kycklinginnerfiléerna tillsammans med fluffigt ris, babyspenat som du vänder ner i såsen, samt krispiga gurkskivor. En perfekt vardagsmiddag helt enkelt.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 600 g kycklinginnerfiléer
  • 1/2 msk olja
  • 65 g babyspenat
  • 300 ml teriyakisås
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina kycklingen om fryst används.
  2. Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Steg 3

    Stek kycklingen runt om i oljan i en stor stekpanna ca 6 minuter.
  4. Steg 4

    Sänk värmen och vänd i spenaten och teriyakisåsen och låt det bli varmt. Smaka ev av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Dela gurkan på längden och skär den i skivor.
  6. Steg 6

    Servera kycklingen i såsen med ris och gurka.