- Recept
Gnocchi med köttfärssås

Gnocchi med köttfärssås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 13 april 2025
På vilket sätt fångar man bäst upp köttfärssåsen på tallriken? Jo med gnocchi såklart! Tack vare den snäckformade pastan behöver du egentligen bara en sked för att fånga upp alla smaker i ett. Addera lite salladsmix vid sidan av, och maten är nu redo att avnjutas.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 röd- eller gul lök
- 1 - 2 morötter
- 500 g blandfärs eller hushållsfärs
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 msk balsamvinäger
- 500 g passerade tomater
- 4 port pasta (gärna gnocchi)
- 65 g salladsmix
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Skala och hacka löken. Riv moroten fint på ett rivjärn. Stek morot och lök i oljan i en stekpanna tillsammans med färsen. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.Steg 3
Tillsätt tomatpuré, oregano och balsamvinäger i stekpannan. Rör ner passerade tomater. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Servera köttfärssåsen med pasta och sallad.