- Recept
- Recept under 30 minuter
Halloumigryta med jordnötssås
Halloumigryta med jordnötssås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 17 juni 2024
Här steks halloumin gyllenbrun, och serveras tillsammans med spenat som fått tillagas i en härlig thai satay curry, och passar utmärkt ihop med kokt ris. Vi önskar dig en enkel och smakrik vegomåltid!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 400 g halloumi eller grillost
- 1 msk olja
- 1 burk thai satay curry grytbas (à 400 ml)
- 65 g babyspenat
- 250 g småtomater
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skär halloumin i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Lägg upp halloumin på en tallrik.Steg 3
Sänk värmen på plattan och rör i satay grytbasen och spenaten. Sjud i 2 minuter.Steg 4
Skär tomaterna i bitar och rör i pannan.Steg 5
Servera grytan med halloumi och ris.