Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Pasta med grönkålspesto och tomater

Pasta med grönkålspesto och tomater

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Har du testat att ha grönkål i peston? Det är vad vi kallar ett vinnande koncept! Peston blir dessutom en utmärkt smaksättare i den här rätten som består av pasta, zucchini, bönor och två sorters tomater. Fräsch och gott.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 65 g späd grönkålsmix
  • 1 förp färsk basilika (à 20 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 förp hel skållad mandel (à 50 g)
  • 3 msk olja (gärna från de soltorkade tomaterna)
  • 1 1/2 dl riven ost (gärna folke)
  • 1/2 citron
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 4 port spaghetti
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 350 g små tomater

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Steg 2

    Mixa kålen, hälften av basilikan, vitlöken, chiliflakes, mandeln och 3 msk olja (gärna från de soltorkade tomaterna) i en kannmixer till en pesto. Tillsätt osten och smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Späd ev med lite vatten om det blir för tjockt.
  3. Steg 3

    Skär långa remsor av zucchinin med en mandolin eller potatisskalare. Lägg skivorna i ett durkslag.
  4. Steg 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Steg 5

    Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Steg 6

    Skär tomaterna i halvor och blanda med bönor och plockade basilikablad.
  7. Steg 7

    Häll av de soltorkade tomaterna.
  8. Steg 8

    Häll av pastan i durkslaget över zucchinin. Låt rinna av.
  9. Steg 9

    Blanda pastan och zucchinin med peston och soltorkade tomater och servera med bön- och tomatsalladen.