- Recept
- Recept under 30 minuter
Pasta med svampbolognese
Pasta med svampbolognese
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 december 2024
Hemligheten till en perfekt bolognese är kryddningen, och att den gärna får koka till sig lite i pannan! Härliga grönsaker bryns och vänds ned i grytan, och vad vore en gryta utan vitlök? Rucola och riven ost är sedan givna komplement på din tallrik ihop med kvällens middag!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 250 g champinjoner
- 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 2 msk olivolja
- 1/2 förp soltorkad tomatcrème (à 140 g)
- 1 tsk torkad timjan
- 1 förp passerade tomater (à 500 g)
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 4 port pasta, gärna route
- 1 dl riven ost (gärna folkeost)
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 2
Bryn lök, vitlök, morötter och svamp i olivoljan i en gryta.Steg 3
Rör ner tomatcrème och timjan och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt passerade tomater, smulade buljongtärningar, vatten och linser. Sjud ca 12 minuter. Smaksätt med salt och peppar.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Servera pastan med svampbolognesen, riven ost och rucola.