
Sparrispasta med citron och timjan
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
En krämig pasta tackar sällan någon nej till. Denna är dessutom smaksatt med härlig grön sparris, syrlig citron och aromatisk timjan. Både sojabönor och ruccola adderas till rätten och sedan är det bara att hugga in och njuta.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 tsk torkad timjan
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g färsk grön sparris
- 250 g sojabönor
- 1 msk smör
- 1 citron
- 500 g färsk pasta (gärna fettuccine)
- 65 g rucola
Gör så här
Steg 1
Tina sojabönorna.Steg 2
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 3
Skölj vita bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.Steg 4
Koka upp grädden med timjan och de vita bönorna i en kastrull och mixa, med en stavmixer till en slät sås.Steg 5
Skala och skiva lök och vitlök. Ansa och skär sparrisen i bitar. Fräs sparrisen, löken, vitlöken och sojabönorna i smöret i en stekpanna några minuter.Steg 6
Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv yttersta delen av skalet från citronen och pressa ur saften. Rör ner citronskalet i gräddsåsen i stekpannan och smaka av med citronsaft, salt och peppar.Steg 7
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 8
Servera pastan med sparrissås och toppa med rucola.