Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
Tex mex-soppa med quesadillas

Tex mex-soppa med quesadillas

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 december 2024
En mustig och smakrik tex-mexsoppa står på kvällens meny. Den stekta köttfärsen gör soppan lite mer matig, och de ostfyllda quesadillas gör du direkt i en upphettad stekpanna. Ett perfekt tillbehör till en lyckad middag!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 390 g pastasås chili
  • 340 g majskorn
  • 3 plommontomater
  • 150 g riven ost
  • 8 små tortillabröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka löken. Fräs löken i hälften av oljan tillsammans med köttfärsen i en stor gryta. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin.
  2. Steg 2

    Rör ner tomatpuré, buljong och pastasås och låt koka i några minuter.
  3. Steg 3

    Häll av majsen och häll den i grytan.
  4. Steg 4

    Skär tomaterna i bitar och lägg dem i grytan eller servera dem kalla vid sidan av.
  5. Steg 5

    Fördela osten på hälften av bröden och lägg de andra bröden ovanpå. Tryck till och stek bröden i en stekpanna i resten av oljan på medelvärme på båda sidor tills osten smälter.
  6. Steg 6

    Smaka av soppan med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Skär quesadillas i bitar och servera till soppan.