- Recept
- Recept under 30 minuter
Tortillapizza med vitkålssallad
Tortillapizza med vitkålssallad
Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 januari 2025
Här tänjs gränserna för vad en pizza kan vara när traditionell pizzabotten byts ut mot tortillas för en mexikansk twist. Färdiga tortillas förenklar tillagningen och den tunna botten gör pizzorna fantastiskt spröda och krispiga. Toppa med ost, skinka och paprika och servera med en fräsch kålsallad.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 300 g vitkål
- 2 tsk salladskrydda
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olja
- 2 röda paprikor
- 1/2 kruka oregano
- 8 tortillabröd för pizza
- 400 g pizzasås
- 250 g riven mozzarella
- 2 förp strimlad skinka (à 180 g)
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 250°C.Steg 2
Kålsallad: Hyvla eller skiva vitkålen riktigt tunt. Blanda med salladskrydda, 1 krm peppar, vinäger och olja. Blanda noga och rör runt då och då.Steg 3
Pizza: Skär paprikorna i ringar och pilla bort kärnhuset. Repa och grovhacka oreganon.Steg 4
Lägg tortillabröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred pizzasåsen över bröden. Lägg på ett tunt lager av osten. Toppa sen med skinka, paprika, oregano och sist med resten av osten.Steg 5
Grädda pizzorna i omgångar mitt i ugnen ca 6 minuter.Steg 6
Servera pizzorna med salladen.